Uitstapjes

Bezoek middeleeuwse pittoreske dorpjes en stadjes.
We zullen er enkele noemen:

Acqui Terme, bekend om zijn warmwaterbronnen, wellnesscentra, gezellige snuffelwinkeltjes en er is bovendien 2x per week een grote markt die door heel de stad loopt. 40 min. rijden bij ons vandaan.

Alba, een prachtige levendige stad; truffelfeesten, winkelen, cultuur, wijnfeesten. Op 45 min. afstand.

Turijn: een bezoek ook meer dan waard; Barokstijl, cultuur, winkels, paleizen, musea, pleinen , verrukkelijke koffieadressen en niet te versmaden chocolade.
Goed openbaar vervoer. Bereikbaar na 2 uurtjes rijden.

Ook vlakbij huis is genoeg te beleven:

Cortemilia, ons buurdorp, gezellige terrassen, eetgelegenheden, weekmarkt, supermarkten, veel winkeltjes, hazelnootfeesten, wijnproeverijen en gastvrije bewoners.

Een aanrader aldaar: Agriturismo Gallo (eten bij de boer) . De boer komt gezellig aan je tafel met een groot mes en enkele van zijn zelfgemaakte worsten, om je er een paar plakjes van te laten proeven, verse groenten van eigen land, vlees dat de hele dag heeft staan gaarpruttelen, voorgerechtjes, tussengerechten, zelfgemaakte toetjes, wijn, water en koffie na. Kortom: je kunt er een hele avond verrukkelijk tafelen voor amper 20 euro pp. Het is er heel kindvriendelijk met een speeltuin en skelters/ fietsjes en speciaal kindermenu!

Afstand: 10 minuten rijden.

Roccaverano: ons andere buurdorp met haar middeleeuwse knusse plein, een buurtwinkel, oude toren die men kan beklimmen, om daarna te genieten van een adembenemend uitzicht over bergen en dalen, een prachtige kerk en het gezellige barretje Bramante. Je bent er binnen 10 min. met auto, maar wij wandelen er vaak naar toe, zo mooi!

Mombaldone: vlakbij Roccaverano. Een gerestaureerd middeleeuws dorpje, klein maar prachtig om door heen te wandelen

Tussen deze 2 dorpjes is ieder jaar in de bergen een kunstroute, die al wandelend te bewonderen is.

En niet te vergeten ons eigen dorpje Serole: een klein vredig mooi plaatsje met een gemeentehuis, postkantoor en een museum en kerk. Heel rustig, totdat er festiviteiten plaatsvinden zoals het roosteren van kastanjes en muziekfeesten

In een dorp verderop zijn ebikes te huur, paardrijden is mogelijk, zwemmen in een vd rivieren of het grote zwembad in oa Acqui Terme.

In onze B& B zijn nog vele tips te vinden over allerlei activiteiten.
We kennen vele fantastische eetgelegenheden.

Ook willen wij tegen een vergoeding als gids optreden om jullie wegwijs te maken in de streek.

Of als taxi fungeren na het bezoek aan een wijnproeverij.

De bloemenriviera: de kust!

Je bent er al na een uurtje rijden.
Ontspannen in zee, aan het strand, op een terras onder de palmbomen

Met de geweldig leuke dorpjes, de markt op de boulevard, speeltuinen voor de kinderen, een apart strand voor hond en baasjes.
In de binnenlanden kun je prachtige wandelingen maken met uitzicht op zee

Nizza Monferato: dit stadje heeft iedere 3e zondag vd maand een grote antiekmarkt, erg leuk om rond te snuffelen

Vraag ons gerust naar meer leuke activiteiten!

Na zo’n actieve dag is het weer heerlijk terugkomen in de rust bij Il Mio Refugio Piemonte! Als de zon ondergaat met schitterende kleuren, nog even met een wijntje bij het kampvuur genieten? Doen!

https://www.infopiemonte.eu/nl/over-piemonte/piemonte/

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close